2017-12-22 09:23:42• hírek • Bede Emőke

Egészségüket nem kímélve dolgoznak a tűzoltók Nagymajtényban

Fotó: ISU Satu Mare
Fotó: ISU Satu Mare

Mint arról már több alkalommal is beszámoltunk, hétfő hajnalban tűz ütött ki a nagymajtényi földgázkútnál. A napi termelési folyamat beindításakor gáz szabadult ki, mely belobbant és azóta szakadatlan lángol.

A szatmári tűzoltók csapatát Kanadából érkező specialisták egészítették ki a héten, közösen keresik a megoldást, hogy miként lehetne a lángokat és a gázszivárgást is megállítani. A helyzetet nem könnyíti meg, hogy időközben maga a torony összedőlt, önmagába roskadva pont a gázkinyerő kúthoz való hozzáférést gátolták meg a romok. A tűzoltók a tegnapi nap során már megkezdték a torony elemeinek az eltávolítását, valamint olyan műveleteket hajtottak végre, melyek a későbbi oltást fogják majd segíteni.


A földgázkút környékét folyamatosan biztosítják, a nagyobb járművek számára is lehetővé tették a közlekedést, valamint nyolc fémtartályt is eltávolítottak a lángok közeléből. Emellett speciális oltóeszközöket is szállítottak a helyszínre.


Sajnálatos módon az első napokban a tűzoltók nem viseltek fülvédőt, így a helyszínen uralkodó hatalmas zaj miatt többen fülfájásra panaszkodva fordultak orvoshoz. Szerencsére már megérkeztek a védőfelszerelések, így már minden tűzoltó rendelkezik speciális fülvédővel. 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: